top of page
Cover-feelings-emotions.png

Чувствата и емоциите в тялото пазят онази нишка на знанието, която отключва за нас потенциала на живота. Пред нас се откриват запазените спомени и картини от преживяното, какво точно е било усещането и каква реакция е последвала. В онзи момент нервната ни система се е затворила за външното понеже сме разбирали, че да бъдем уязвими боли. В резултат сме изградили защитни модели на поведение, които обаче с времето започват да ни пречат, защото пораждат само реакция във взаимоотношенията ни с другите, а не креативен отговор.

 

Такива модели на поведение и/или пристрастия наричаме:

—> Невъзможност да кажа Не

—> Склонност към избягвае на конфликт

—> Незнание или трудно спазване на личнте граници

—> Постоянно мислещ и премислящ

—> Постоянно зает с работа

—> Перфекционист

—> Постоянно отлагащ

—> Мързеливост

—> Използване на сарказъм и/или винаги весело настроение

—> Угодник - задоволяващ първо нуждите на другите

—> Стремеж да поправям ситуацията

—> Стремеж да контролирам

и мн. др.

 

В ежедневието ни тези модели изглеждат така:

—> Моят глас не се чува

—> Не ми помагат

—> Когато направя/кажа нещо за себе си, се чувствам виновна

—> Разстойвам се, като не ме зачитат/виждат

—> Не съм достатъчно добър за …

—> Трудно контролирам чувствата си

—> Все трябва да се съобразявам как и какво говоря

—> Постоянно влизам в защитен режим

—> Викам

—> Сърдя се, натъжавам се

—> Реагирам на коментарите на другите относно работата си

—> Мисля, че другият не е направил нещо за мен

и мн. др.

 

В дъното и лекуването на чувствата и емоциите стоят вътрешното дете и болковото тяло, които имат нужда от защитеното пространство някой напълно да ги види, разбере, чуе, зачете, обича такива каквито са. Тогава те ще могат да израстнат, да се напълнят, да се разберат, да превърнат  модела, реакцията, болката в идеи, отговори, потенциал и действие. Тогава те виждат, чуват, усещат другата страна на нещата. А именно, че всяка ситуация - стига да си отворен, присъстен и приемащ - е спонтанна, хаотична и съдържа заряда на израстването.

Всяка коучинг среща протича в рамките на час след предварителна уговорка.

По време на сесията се обследва поставена тема и цел. Работи се в настоящия момент. Възможна е комбинация (според усещанията и желанията на клиента) между методите на коучинга, менторството и по-задълбочена работа с чувствата и емоциите в тялото. Честотата на сесиите се определя от клиента.

 

--> Паричният обмен за една сесия е 120лв. След сесията получавате обобщение на срещата от изговореното и набелязаните стъпки за промяна.

 

--> Премиум пакетът от 5 сесии е 540лв. Преди първата сесия клиентът получава въпросник, на който да даде първоначални отговори. След всяка сесия получавате обобщение на срещата от изговореното и набелязаните стъпки за промяна. Разполагате с обобщена таблица, в която виждате синтезирана информация на целите,  его реакциите, моделите, ценностите и нуждите. Като личен коуч съм на ваше разположение между срещите за дискусии, коментари и подкрепа.

ОБРАТНА ВРЪЗКА

С усет намираш винаги начин чрез насочващи въпроси да ме накараш да стигна до сърцевината на проблема. Абсолютно винаги излизах от сесията с усмивка и приятно чувство в сърцето, защото бях намерила начин за справяне."
Коучинг сесиите ми помогнаха да намеря вътрешен мир и път към хората около мен. Да разбера поведението и емоциите си, да се организирам по-добре."
Коучинг сесиите ми помагат да видя нещата от различен ъгъл и различна гледна точка. Да си изясня проблема и ситуацията за себе си, за да мога и да реагирам по-адекватно."
Сесиите ми помагат с осъзнаване на проблема и неговата първопричина както и как да се работи в посока подобряване. Определено тези сесии са моето safe place - без осъждане, без предразсъдъци."
12032023-42.jpg

Коучинг съзнателно родителство

Съзнателното родителство се свързва с енергията и вибрацията, с които родителите участват и допринасят за семейните взаимоотношения. Съзнателното обръща внимание на момента - какво точно става, какви са чувствата, емоциите и от къде идват, кой точно съм аз, какви модели на поведение използвам. Държи фокуса тук и сега, приема и разбира случващото се.

Коучингът в тази насока помага в търсенето, разбирането и подреждането на реалността такава каквато е в личните и семейни взаимодействия, връзки и ситуации. В резултат, родителите разбират от къде и на какво се дължат предизвикателствата и успяват сами да решават проблемите, като маркират, построяват и изпълняват собствен план относно това къде, какво, кое, кой и колко да действат, правят, постъпят и променят...

  1. Откривам и съзнавам моментите, когато реагирам и причините зад реакциите.

  2. Откривам, разпознавам, съзнавам, работя и отработвам чувствата и емоциите зад реакциите.

  3. Откривам и съзнавам проекциите и моделите си.

  4. Разбирам и работя със собствените си граници. 

  5. Разбера как да превръщам реакцията в работещ и ефективен отговор. 

  6. Откривам собствен начин за решаване на трудни за мен ситуации.

bottom of page