top of page
12032023-42.jpg

Съзнателното в Родителстването се свързва с разбиране, обяснение и приемане на собствената енергия и вибрация, която аз като Родител съм създал и изградил във времето и с която навлизам и участвам в семейните взаимоотношения. Енергия, която е комбинация от защитни и реактивни его модели на поведение, чужди ценности, органичаващи вярвания и обществени и културни норми и порядки…

 

Енергия, чийто краен продукт са усещанията ни на безпомощен, виновен, ядосан, гневен, отчаян, притеснен, изплашен, изнервен, изгубен, нетърпелив, изтощен. Чувства, които се пораждат, когато не успяваме да накараме някого да направи нещо, искаме да го предпазим, да го “научим”, не можем да го контролираме и пр.

Енергия, която ние родителите обръщаме към децата и наричаме:

 • “Детето не ме чува/слуша.”,

 • “Като не споделиш играчката си, си егоист.”,

 • “Ако нямаш добри оценки в училище, няма да изкарваш пари, като пораснеш.”,

 • “Детето ми е голям инат/лигльо”,

 • “Нямям влияние над детето си.”,

 • “Детето ми постоянно хленчи и иска нещо.”,

 • “Все е неговата, загубих се в родителството.”

 

Коучингът в съзнателното родителство помага на родителя да разреши всички проблеми с децата си по свой собствен начин. Ценното е, че се намира дългосрочно решение, защото то е съобразено с особенностите на семейната среда. Решенията са собствени. Родителят успява да разбере кое и какво реално оказва влияние на връзката с детето и патньора и как и какво може да бъде променено.

Коучингът в съзнателното родителство помага да: 

 1. Разбера какви са целите в родителството за мен.

 2. Открия типа родител, който съм и как и с какво реагирам на ситуациите.

 3. Открия и следвам изконните ценности в родителството и живота.

 4. Разбера къде има разминаване между цели и ценности и как да ги преодолея.

 5. Науча кои мои вярвания пречат за постигане на целите в родителството.

 6. Откривам и съзнавам моментите, когато реагирам.

 7. Откривам и съзнавам причината/те за реакцията ми. 

 8. Откривам, разпознавам, съзнавам, работя и отработвам чувствата и емоциите зад реакциите.

 9. Откривам и съзнавам проекциите си.

 10. Откривам и съзнавам моделите си.

 11. Разбирам и работя със собствените си граници. 

 12. Разбера как да превръщам реакцията в отговор. 

 13. Разбера как да пречупя модела и да го превърна в ефективен и работещ.

 14. Свържа със собствената си душа.

 15. Започна да използвам креативния си потенциал.

 16. Да се преоткрия като изцяло нов и различен човек.

 17. Откривам собствен начин за решаване на трудни за мен ситуации.

 18. Изградя собствен подход за свързване с детето си.

Chat

Всяка коучинг среща протича в рамките на час след предварително уговорени дата и час.

По време на сесията се обследва поставена тема и цел. Възможна е комбинация (според усещанията и желанията на клиента) между методите на коучинга, менторството и по-задълбочена работа с чувствата и емоциите в тялото. Честотата на сесиите се определя от клиента.

 

--> Паричният обмен за една сесия е 120лв. След сесията получавате обобщение на срещата от изговореното и набелязаните стъпки за промяна.

 

--> Премиум пакетът от 5 сесии е 540лв. Преди първата сесия клиентът получава въпросник, на който да даде първоначални отговори. След всяка сесия получавате обобщение на срещата от изговореното и набелязаните стъпки за промяна. Разполагате с обобщена таблица, в която виждате синтезирана информация на целите,  его реакциите, моделите, ценностите и нуждите. Като личен коуч съм на ваше разположение между срещите за дискусии, коментари и подкрепа.

ОБРАТНА ВРЪЗКА

С усет намираш винаги начин чрез насочващи въпроси да ме накараш да стигна до сърцевината на проблема. Абсолютно винаги излизах от сесията с усмивка и приятно чувство в сърцето, защото бях намерила начин за справяне."
Коучинг сесиите ми помогнаха да намеря вътрешен мир и път към хората около мен. Да разбера поведението и емоциите си, да се организирам по-добре."
Коучинг сесиите ми помагат да видя нещата от различен ъгъл и различна гледна точка. Да си изясня проблема и ситуацията за себе си, за да мога и да реагирам по-адекватно."
Сесиите ми помагат с осъзнаване на проблема и неговата първопричина както и как да се работи в посока подобряване. Определено тези сесии са моето safe place - без осъждане, без предразсъдъци."
Cover-feelings-emotions.png

Коучинг на чувствата и емоциите

Защо чувства и емоции? Защото те се “показват” посредством поведение, а зад него стои неудовлетворена нужда. И докато не бъдат отработени старите и загнезделите се чувства зад моделите, които следваме, ние ще продължаваме да изпадаме в една и съща ситуация. Винаги ще има кой да ни предизвика, винаги ще има виновен извън нас, винаги ще проектираме нашето върху другия. В нас ще продължават да се надигат негодувание, гняв, безсилие, вина, срам, тъга, объркване и пр. И тук няма значение дали тази емоция е насочена към дете или друг възрастен просто, защото ние подсъзнателно искаме/нароварваме другия да ни напълни, да ни даде нещо, което нямаме и сме изгубили.

За да се “предпазим” влизаме в модели на поведение като: нямам граници, постоянно зает с работа, перфекционист, мързелив, угодник, контролиращ, поправящ, отлагащ, борещ се и пр… Докато не стигнем до момента, в който личното ни поведение започва да ни пречи. Пречи, защото реагираме вместо да разбираме и отговорим на ситуацията такава каквато е без да влагаме силни чувства и емоции, свързани с автентичното ни аз.

И тук идва отговорът - Как да се справя?

Като се обърна към себе си.

Като се науча да бъда тук и сега.

Като приемам.

bottom of page